.oO roundabout Oo.

I morse åkte jag tåg med Rickard mellan Södertälje C och Östertälje, gick av och tog tåget tillbaka medan han fortsatte mot huvudstaden för att jobba.
När tåget gjorde sitt sedvanliga uppehåll i Södertälje hamn började jag fundera:

Varför finns det inga cirkulationsområden (i folkmun mer kända som"rondeller") för tåg?? Vore det inte enklare om man byggde en lagom stor rondell i Södertälje hamn istället för att ställa om spåren och tvinga trafikanterna att vänta i fem minuter?
Visst, det skulle kosta en väldig massa pengar och skulle förmodligen ta åtminstonde tre minuter att cirkulera runt, men det skulle det väl vara värt? Alla vet ju att det är ganska underhållande att åka i en rondell!? (Ni som inte tagit ett extra varv for funsies nån gång, räck upp en hand!)

På tåget (inom hörhåll) satt två studenter av kvinnligt kön. De satt och diskuterade sina studier i lugn och ro tills den ena utbrister: "Åh nej!!! Jag har glömt mina plutts igen! Hur kan jag ha glömt mina plutts!!?!?"

Jag har alltid funnit nöjet att tjuvlyssna på studenter på tåg som ett ganska irriterande men tillfredställande tidsfördriv.
De lämnar aldrig en cynisk människa besviken. De har alltid något viktigt och löjeväckande att yppa sig om.
Missförstå mig rätt! Jag ser inte ner på folk som bestämmer sig för att spendera fem-sex år på att plugga sig till en karriär! Tvärt om! Jag beundrar dem! Men det är sätter de pratar på som kan driva mig till vansinne! Speciellt om de sitter samlade i grupp "Jag har bara en tenta kvar sedan är jag klar med den här kursen, jag har pluggat i tio år nu och är utbildad religionslärare, make up-artist och socionom, men jag vet inte vad jag vill bli än. Jag tänkte börja plugga till ljudtekniker till hösten, tror jag... Bäst att hålla sig i skolan, jag har ju aldrig haft ett jobb. Thank god for CSN!"
 Folk som pluggat en längre tid har en tendens att bli studenter, på samma sätt som man blir vad man äter. De ÄR studenter, det är så de tänker på sig själva, så de presenterar sig, så de identifierar sig.
Sen finns det ju de studenter som hyser en hälsosam distans till sitt pluggande. Det är en grej de gör, inte vad de är.
Dessa människor ska ha all cred de kan få!

Jag funderade ett tag över vad "plutts" skulle kunna vara och kom fram till att de kanske är de neonfärgade
post-itliknande sakerna som ambitiösa studenter använder för att markera viktiga sidor i sina läroböcker. Hoppas hon kommer ihåg dem tills imorgon!

Nota bene! Jag har aldrig varit ägare till några plutts...
En vacker dag kanske... ;)

Pro/ Con

Denna gången blir det nog en pro/con-lista tror jag bestämt...

PRO:
* Rickard!!! <3
* Att skeda!
* Jill!
* Chocolate Bear och Pete's lilla Mocha Cub som kickar som Zlatan!
* Tove på jobbet!
* Kick off med Carlings i helgen!
* Jobb!
* Ricky Gervais!
* Rickard!!! <3

CON:
* Höst...
* Knarkade sepe-tjejer som slåss...
* Playstation 3-tjuvande snorungar...
* Jobb...
* När ens vänner är ledsna...
* Feber...
* Magont...
* Saknad...
* Höst...


... Japp, det blev det! Och det gick jämnt ut!



Och en söt mongo-gris på det!

RSS 2.0